Spouwankerrenovatie

Voorkom gevelschade

Laat uw spouwankers tijdig inspecteren en vervangen. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat een groot deel van de gevels in Nederland onveilig is.

De spouwankers zijn aangetast of de constructie is zwakker geworden door bijvoorbeeld weersinvloeden of verzakking. Met een tijdige inspectie van uw spouwankers krijgt u een betrouwbaar beeld van de staat van uw spouwmuur.

Aangetaste spouwankers, een verborgen gevaar.

De levensduur van gegalvaniseerde spouwankers is ongeveer 25 jaar, terwijl gebouwen vaak al 50 jaar staan. Renovatie van de spouwankers had dan al lang plaats moeten vinden. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Gevels kunnen soms uit het niets naar beneden komen en daarbij veel schade aanrichten aan de omgeving. U, als pandeigenaar bent verantwoordelijk voor het onderhoud van uw gebouw.

Bij gevelschade dient u aan te tonen preventief te hebben gehandeld. Een inspectie geeft uitsluitsel of de spouwankers vervangen moeten worden door RVS renovatiespouwankers of niet.

Gevelexpert bekijkt of uw pand een risicogebouw is en of de spouwankers gecontroleerd moeten worden. Wij adviseren u desgewenst over de inspectie of het aanbrengen van nieuwe spouwankers. 

Scroll naar boven