Raamdorpels of waterslagen

Raamdorpels zien er niet alleen mooi uit

Raamdorpels, waterslagen of waterlijsten komen voor in vele varianten. Een waterslag of raamdorpel is een gevelonderdeel dat voorkomt dat regenwater direct op of in de onderliggende gevel loopt. Vuil dat met het water meekomt loopt hierdoor ook niet direct langs de gevel.

Raamdorpels vervangen 

Raamdorpels zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook een functie. Ze dienen als gevelbescherming onder een kozijn. Als raamdorpels verouderen of beschadigen, of het voegwerk van de raamdorpels minder wordt, kan er lekkage in de woning ontstaan. Wij kunnen zowel het voegwerk als de raamdorpels voor u vervangen. Traditionele of prefab raamdorpels

Als de raamdorpels goed zijn, maar het voegwerk in slechte staat verkeert, dan is het alleen nodig om het voegwerk te vervangen. Dan verwijderen we het oude voegwerk, waarna we de voegen opnieuw inwassen met een speciale mortel. In het geval van raamdorpelstenen kunnen we ook een enkele beschadigde raamdorpelsteen vervangen.

Zijn alle raamdorpelstenen aan vervanging toe? We kunnen ze vervangen op de traditionele manier, door ze één voor één in te metselen. Tegenwoordig kan het ook met prefab raamdorpel-elementen. Hoewel de elementen iets duurder zijn dan losse raamdorpelstenen, kost het minder werk om ze te plaatsen, waardoor de meerprijs ruim terugverdiend wordt. Daarbij zijn de prefab raamdorpels zeer slijtvast.
Vakkundig in gevelrenovatie

Gevelexpert heeft ruime ervaring met het renoveren van gevels, waaronder het vervangen van raamdorpels. We kunnen we het bijkomende voegwerk ook zelf uitvoeren. Onze vakmensen zijn erin bedreven om hun werk duurzaam én kostenefficiënt uit te voeren.

Wilt u weten wat we voor u kunnen doen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Scroll naar boven