Gevelrenovatie & restauratie

Voor gevel,-renovatie en -restauratie kunt u bij Gevelexpert terecht.

Wij zijn gespecialiseerd in gevelrenovatie en restauratie. Uw gevel bepaalt het aangezicht van uw huis en het is daarom erg belangrijk dat deze in een goede conditie verkeert. Daarnaast voorkomt u gevelschade wanneer u deze goed onderhoud. Gevelschade kan leiden tot vochtproblemen en lekkage. Laat uw gevel dus goed onderhouden om ergere schade, zoals scheuren in de gevel of vochtproblemen te voorkomen.

Verschil tussen gevelrenovatie en gevelrestauratie

Een gevelrenovatie is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet hetzelfde als een gevelrestauratie.
Bij gevelrestauratie wordt er namelijk gebruik gemaakt van de oorspronkelijke materialen om de gevel weer de authentieke uitstraling te geven.

Gevelrestauraties worden vaak verricht bij gebouwen die al meer dan vijftig jaar geleden gebouwd zijn.
Dit zijn vaak historische gebouwen, monumentale panden of gebouwen met een kostbare of bijzondere gevel, waar vaak ook een knip, – of snij,-voeg terug ingezet wordt.

Werkzaamheden

Voorafgaand aan een gevelrenovatie of gevelrestauratie is altijd het reinigen van de gevel een zeer belangrijk detail, zodat de renovatie nauwkeurig uitgevoerd kan worden. Verder bestaan gevelrenovaties en gevelrestauraties uit dezelfde onderdelen:

  • Het herstellen van de eventuele scheuren of het vervangen van de kapotte stenen.
  • Het uithakken of uitslijpen van het oude voegwerk
  • Het reinigen van de gevel.
  • Het opnieuw voegen van de gevel
  • Het impregneren van de gevel.
  • Het is mogelijk om één of enkele van de bovenstaande onderdelen te laten uitvoeren, maar ook een volledige gevelrenovatie of restauratie behoort tot de mogelijkheden.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat na de gevelrenovatie alles netjes wordt achtergelaten. Dat hoort bij de service. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of over de hoogte van de kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Scroll naar boven