Schoorsteenrenovatie

De nodige aandacht voor uw schoorsteen

De schoorsteen is het meest kwetsbare punt op uw gebouw. Door de invloeden van weer, wind en luchtvervuiling hebben het metselwerk en loodwerk veel te verduren! Na verloop van tijd kunnen er zich problemen voordoen, zoals bijvoorbeeld een lekkage. Vergeet daarom niet om tijdens de renovatie ook uw schoorsteen de nodige aandacht te geven.

Herstel

Schoorsteenbehandeling is bij Gevelexpert een apart specialisme. Het gaat bij de renovatie van schoorstenen niet alleen om het vervangen van het voegwerk en reparaties aan het metselwerk, maar ook om het zeer belangrijke loodwerk. Bijna altijd is uw schoorsteen te repareren / renoveren. Het is maar zelden nodig om een schoorsteen in z’n geheel te laten vervangen.

Vervanging

Soms is de schade aan een schoorsteen van zo’n grote aard dat volledige vervanging de beste oplossing is. De oude schoorsteen wordt door ons vakkundig verwijderd en afgevoerd. De nieuwe schoorsteen wordt opnieuw opgemetseld in een passende steen waardoor deze weer een geheel vormt met het overige metselwerk. Wij kunnen ook voor u het loodwerk van de schoorsteen vervangen (voetlood, legering, loketten).

Verwijdering

Vooral in de wat oudere panden heeft een schoorsteen soms geen functie meer. Blijvende verwijdering is dan de beste oplossing om lekkage te verhelpen en gevolgschade te voorkomen. Uiteraard zullen wij uw dak herstellen na de verwijdering van de schoorsteen.

Scroll naar boven